loading
cartNaručite NeeS TOC Buider još danas!
NEES TOC BUILDER NARUDŽBA

Novosti

Seminar “Elektronska registracija lijekova u BiH i aktuelnosti iz farmakovigilanse”

Seminar “Elektronska registracija lijekova u BiH i aktuelnosti iz farmakovigilanse”

U cilju dobijanja najnovijih i najrelevantnijih informacija o procedurama koje obezbjeđuju pripremu i izradu aplikacija za elektronsku registraciju lijekova Pharm-IT je u Trebinju predstavio novu generaciju softvera pod nazivom NeeS TOC Builder. Dvodnevnom seminaru u Trebinju, prisustvovalo je preko stotinu učesnika. Seminar je obuhvatio i aktuelnosti iz farmakovigilanse, što je omogućilo učesnicima da se upoznaju sa najnovijim informacijama iz farmakovigilanse. Tim predavača koji čine eksperti sa višegodišnjim iskustvom u izradi informacionih sistema su predstavili postupak rada softvera. Takođe, učesnici su mogli da se upoznaju sa iskustvom slovenačke i belgijske agencije za lijekove kao i sa prvim praktičnim iskustvom u primjeni elektronske registracije lijekova. Agencija za lijekove i medicinska sredstva BIH upoznala je učesnike o pripremama za elektronsku registraciju lijekova, koji će biti obavezan vid registracije lijekova od sljedeće godine, tačnije do 1. juna 2015. godine.

Dugogodišnje iskustvo u radu prema NeeS smjernicama omogućilo je da se implementira NeeS Checker za Agenciju za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući jednostavnom i intuitivnom grafičkom interfejsu čak i korisnici bez prethodnog iskustva će se veoma lako adaptirati na ovaj softver i neće imati poteškoća u svakodnevnom radu.

Firma Pharm-IT je izlaganjem svojih predstavnika prenijela poruku koja ukazuje na potrebu brze primjene softvera koji se uveliko primjenjuje u Evropi.

Povezane novosti